Imatges del pont de barques a finals del segle XIX.

Imatge del pont de barques. Podem apreciar les barques que el sustentaven, i la riba dreta del riu, lloc des del qual pensem que es van embarcar els personatges dels Col·loquis en el viatge per l'Ebre del darrer col·loqui.

Imatge del pont de barques i del carrer del pont de barques, que entrava a la ciutat. Ha desaparegut la porta que hi havia al temps de Despuig, però si ens acostem al lloc veurem que en queden restes de l'estructura entre els edificis de la nostra esquerra (el palau episcopal) i de la nostra dreta (el palau de la Diputació del General o de la Generalitat). L'edifici que hi havia darrere d'este, tapat, era la Casa de la Ciutat, que va ser enderrocada, tot i que tenia valor arquitectònic i històric, a primers de segle XX a casa del mal estat en què es trobava. Després de la guerra civil el solar va estar ocupat pel Palau Oliver de Boteller, que estava situat a la vora del riu, junt a la llotja, i va ser traslladat pedra a pedra. Est edifici alberga avui dia les Delegacions Territorials del Govern i de Cultura, a més de la Biblioteca Municipal.

La cruïlla que es veu al fons és el lloc on jo ubico la trobada de don Pedro amb Lúcio i Fàbio al començament del primer col·loqui, és a dir, al carrer Cruera, entre la casa de la ciutat i els hostals que hi havia davant. Pel carrer Cruera es va a la Catedral i al palau episcopal. La distància és d'uns cinquanta metres, com a molt.

 

Índex

Renaixement

Diàleg

Col·loquis

Despuig

Transmissió

Tortosa